Massatges

Massatges

Quiromassatge

El quiromassatge és una tècnica de massatge manual que serveix per relaxar, estimular o descontracturar els teixits tous. Aquestes maniobres de massatge serveixen tant per tractar i prevenir molèsties, com per donar-se un respir després d'un dia, unes setmanes o inclús mesos d'acumular tensions. Es dirigeixen, a alleujar o a fer desaparèixer la tensió muscular, per alteracions posturals. Aquest massatge millora el funcionament de les articulacions, augmenta el reg sanguini i, afavoreix els moviments peristàltics del còlon. S'incrementa el drenatge de fluids (limfa i sang), optimitzant el funcionament dels òrgans i, el transport d'oxigen en la sang. Així mateix les maniobres de "bombeig" afavoreixen l'eliminació de les substàncies de deixalla produïdes pel metabolisme muscular, i de forma reflexa, col·laboren en la regulació i equilibri dels estats anímics.

Drenatge limfàtic

El drenatge limfàtic és un tipus de massatge manual, suau i lleuger, que s'aplica sobre el sistema circulatori i el seu objectiu és mobilitzar els líquids de l'organisme per afavorir l'eliminació de les substàncies de desfet que s'acumulen en el líquid que ocupa l'espai entre les cèl·lules. Per aquest motiu una de les principals aplicacions del drenatge limfàtic sigui en la retenció de líquids, encara que també s'utilitza en el tractament de la cel·lulitis, els problemes de circulació, les cames cansades, els processos de cicatrització, l'acne, els edemes, etc. Els beneficis del drenatge limfàtic en tots aquests camps es deu al fet que ajuda a reabsorbir els líquids, té una acció sedant sobre el dolor, redueix la inflamació, contribueix a millorar les defenses de l'organisme, i produeix un efecte de relaxació per la qual cosa es recomana per a situacions d'estrès. El drenatge limfàtic és un bon tractament per a la pell, ja que afavoreix la circulació de la sang ajudant al fet que no es formin borses i arrugues.

Massatge descontracturant

El massatge descontracturant s'utilitza per relaxar els músculs amb la finalitat d'alleujar les tensions que poden produir la sobrecàrrega muscular, l'estrès, la falta de descans o les males postures. És altament recomanat tant per a aquelles persones que, per un excés d'exercici físic, hagin pogut carregar algun múscul, i també per a aquelles altres persones que, per un estil de vida sedentari, forcen certes postures o adopten unes altres poc convenients. Si realitzem exercici físic amb assiduïtat, ens ajudarà a evitar lesions. Si pateixes migranyes o de dolors forts de cap, t'alegrarà saber que el massatge descontracturant pot ser un gran aliat, ja que aquestes molèsties poden ser causades per tensions cervicals o per tensions i dolors musculars localitzats en diferents parts del nostre cos. En posar fi a determinades molèsties musculars també aconseguiràs dormir millor amb la consegüent millora sobre l'humor i estat d'ànim. Finalment, moltes contractures i tensions musculars tenen el seu origen en situacions d'estrès. Atès que la relaxació és un altre dels beneficis del massatge descontracturant, amb ell podem alleujar i allunyar aquests sentiments negatius, que tenen conseqüències directes sobre el nostre cos.

Massatge relaxant

El massatge relaxant és una teràpia manual destinada a millorar el benestar de la persona, ja que el seu màxim objectiu és augmentar la producció d'endorfines en el nostre cos. Alleuja la tensió i aconsegueix un estat mental de relaxació, prioritzant les manipulacions suaus i poc profundes, i intentant oferir en tot moment una subtil però agradable estimulació sensorial, de manera que els sentits de l'olfacte, l'oïda i la vista puguin afegir-li un valor extra. Proporciona el benestar més gran, confort i relaxació possible, perquè puguis gaudir d'un moment agradable.

Massatge circulatori

El massatge circulatori és una tècnica manual de massatge que activa el reg sanguini i limfàtic afavorint l'intercanvi cel·lular. En mobilitzar els líquids corporals, s'aconsegueix d'una banda, que els nutrients arribin millor a les cèl·lules, i per un altre, que les toxines circulants arribin als òrgans i ganglis encarregats d'eliminar-les. La tècnica consisteix a mobilitzar els líquids corporals, actuant directament sobre els vasos sanguinis i limfàtics, i indirectament sobre les terminacions neuromotores. Aquest procediment afavorirà el funcionament del múscul cardíac i intensificarà la distribució sanguínia des dels òrgans interns cap als músculs i la pell. Com a resultat, hi haurà un increment en la temperatura corporal que escalfarà i transformarà els teixits, prevenint lesions circulatòries.